foto: BoredPanda Запознайте се с Рубъл от Ексетър, Англия. Това е най-старата

...
foto: BoredPanda Запознайте се с Рубъл от Ексетър, Англия. Това е най-старата
Коментари Харесай

Най-старата котка в света навърши 30 години

foto: BoredPanda

 

Запознайте се с Рубъл от Ексетър, Англия. Това е най-старата котка в света, която неотдавна отпразнува 30-ия си рожден ден.

Рубъл и неговият притежател Мишел Фостър са дружно от май 1988 година, когато тя го получава като подарък за 20-ия си рожден ден, написа profit.bg.

Мишел има вяра, че тайната на дълголетието на Рубъл е фактът, че тя го отглежда като лично дете.

Жената няма наследници от човешки тип, тъй че Рубъл е отрупан с цялото й внимание и грижа. " Той е прелестна котка, макар че е станал малко демодиран ", споделя тя.

" Все още има доста живот в него, само че не мисля, че ще аплайваме за Гинес, защото не съм сигурна, че би желал доста хора да се тълпят да го виждат или да се подвига шумотевица. Сега към този момент е остарял и няма да желае доста внимание. Бихме предпочели да бъде оставен да изживее старостта си в мир, " споделя Мишел, представена от Bored Panda.

Най-старата котка, живяла в миналото, е Крийм Пуф, роден на 3 август 1967 година и умрял на 6 август 2005 година - необикновено 38 години и три дни.

Рубъл към момента е надалеч от този връх, само че Мишел се гордее с достижението му дотук. Тя към момента си спомня, когато го получава като подарък. По това време живее сама и е самотна. 

Мишел има и друга котка - Мег, която си отива на 25 години. 

Разбираемо, заради своята преклонна възраст, Рубъл страда от високо кръвно налягане. Той се нуждае от постоянен банкет на лекарства, само че също така е в удивително положително здраве, споделя ветеринарят му.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР